Napravio sam mnogo grešaka u životu i skoro svaku sam morao ispraviti. Da li sam mogao sebi uštedeti truda i zdravlja - jesam. U većini slučajeva dodatna tenzija je mogla biti izbegnuta.

20.01.2024.
Organizacija team buildinga uvek predstavlja izazov. Sa toliko faktora koji treba da se poklope, morate imati čvrst stav i još jače živce. Nasmešite se ako Vam je nešto već poznato iz iskustva.

Niste odvojili dovoljno vremena za pripremu

Prvi korak ka uspešnom događaju je odvojiti dovoljno vremena za pripremu.  Ako imate članove tima koji dolaze iz inostranstva, unapred planirajte sastanke putem video poziva kako biste osigurali doslednu komunikaciju i eliminisali tehničke probleme. Proverite sve potrebne dokumente za putovanje.
Planirajte, najbolje godinu dana unapred, i rezervišite sve potrebne resurse najmanje šest meseci unapred. Bez obzira na veličinu tima ili fleksibilnost, nemojte prihvatiti izgovore zašto nešto ne može biti urađeno ili "kod nas se to radi ovako".
Postanite autoritet i izborite se za neophodne resurse, jer će vam to pomoći više od svega.

Ovo lepo izgleda

Ključni faktor uspeha događaja je izbor odgovarajućeg objekta, a izgled ume da prevari. Dve trećine uspeha zavisi od Vaše odluke gde ćete organizovati događaj. Razmotrite faktore poput blizine aerodroma, sjajne hrane, adekvatnog smeštaja i radnog prostora, ali odlučujuće treba da bude koliko će Vam domaćini biti posvećeni u pripremi i tokom realizacije događaja. Osigurajte da lokacija ima odgovarajuću tehničku podršku uključujući brzu internet konekciju, video opremu i tehničko osoblje. Kada pronađete ovakva mesta čuvajte ih i redovno bukirajte - bićete uvek bezbedni.


Svi članov tima moraju biti ispoštovani

Razumite potrebe tima - komunicirajte sa svim članovima tima kako biste shvatili njihove potrebe, preferencije i ciljeve. Ovo će vam pomoći da kreirate događaj koji je relevantan i motivišući za svakog učesnika.
Važno je poštovati sve članove tima, ali postavite granice. Uklapanje svih različitih želja je nemoguća misija. Centralizujte donošenje odluka, preuzmite odgovornost u svoje ruke i nemojte gubiti vreme. Efikasnost je ključna.

Preopterećen raspored

Planirajte raznovrsne aktivnosti koje će zadovoljiti različite interese i sposobnosti članova tima. Integrišite aktivnosti koje direktno podržavaju postizanje postavljenih ciljeva tima. Ipak ostavite dovoljno vremena da sve teče bez nervoze. Nemojte preopteretiti agendu. Planirajte slobodno vreme između aktivnosti i to će Vam pokriti eventualna kašnjenja u realizaciji.

Mogu ja to

Znamo da ste super sposobni, ipak delegirajte odgovornosti i zadržite kontrolu. Angažujte agenciju za transfer, odaberite specijalizovani objekat koji će organizovati sve aktivnosti i vežite se za nekoga ko će vam pružiti kompletnu logistiku. Samo tako ćete osigurati glatko i uspešno sprovođenje team building događaja.

Svi znamo kako nešto treba, jedino ne znamo kako da to napravimo. Treba organizovati još mnogo različitih događaja, tražite pomoć, čuvajte zdravlje.