Opšti uslovi poslovanja
Maglian Campusa

Poštovani korisnici, molimo vas da pre korišćenja naših usluga pažljivo pročitate sledeće uslove. Svaka poseta našem sajtu, kao i korišćenje usluga Campusa, znači da ste ove uslove pročitali i da se slažete sa njima u celosti. Maglian Campus zadržava pravo izmena i dopuna uslova bez najave i posebnog obaveštenja posetilaca.

Ovi uslovi se odnose na sve sadržaje, materijale i informacije prikazane na veb sajtu Maglian Campusa, kao i pripadajućih stranica na društvenim mrežama.
Svi materijali (tekstovi, fotografije, video itd.) vlasništvo su Maglian Campusa osim u slučaju kada je drugačije naznačeno, i zabranjena je svaka njihova upotreba bez zvanične pisane dozvole predstavnika Maglian Campusa. Svi materijali i informacije su podložni promenama bez prethodne najave. Ukoliko se nalazite na veb sajtu Maglian Campusa podrazumeva se da ste saglasni sa svim uslovima navedenim u ovom tekstu.

Za vreme boravka u Campusu obaveza je gostiju da se pridržavaju svih uslova korišćenja posebnih prostorija u kojima borave, dok je za prostorije Zen centra i Private spa centra potrebno pridržavati se posebnih uslova korišćenja (pogledaj Uslovi korišćenja Zen centra i Private SPA).

Prilaz i parkiranje
Parking ispred Campusa je posebno označen prostor koji se nalazi pod nadzorom Campusa ali Campus ne odgovara za bilo kakvu štetu na vozilima nastalu tokom boravka.
Strogo je zabranjeno parkiranje ispred ulaza u objekte, na rezervisanim parking mestima, na delu predviđenom za okretanje, na zelenim površinama, kao i vožnja preko zelenih površina u okviru Campusa.
U zimskim uslovima, a pogotovo kada pada sneg ne možemo garantovati idealno funkcionisanje parkinga i saobraćaja unutar Campusa, tako da je potrebno dodatno strpljenje i tolerancija kako bi se saobraćaj i parkiranje odvijali efikasno i bezbedno.

Recepcija
Sve informacije o radu objekta možete dobiti preko recepcija@maglian.com ili na +381 (0)60 365 24 80 u radno vreme, odnosno za hitne slučajeve dostupan 24/7. Radno vreme recepcije je radnim danom od 9 do 17h, subotom od 9 do 20h, nedeljom od 9 do 12h. Radno vreme se prilagođava sezonskim i drugim prilikama. Pre dolaska obavezno se informišete o radnom vremenu recepcije u Vašem periodu boravka. 
Recepcija se nalazi u prizemlju objekta odmah iznad restorana.
Prijava u sobe je omogućena od 16 do 20h, a odjava iz soba do 10h. Ukoliko postoji potreba za izmenom termina prijema i odjave konsultujte se sa recepcionerom.
Svaki gost je obavezan da pre prijema dostavi lični dokument recepciji. Dokument će biti vraćen nakon obavljenog prijema. Roditelj ili odgovorno lice je dužno da recepciji Campusa dostavi na uvid lični dokument deteta.

Smeštaj u sobe
Prilikom prijave dobićete šifru za ulazak u sobu, šifru za ulazak u Vašu zgradu i šifru za internet. Izmena rasporeda smeštaja najčešće nije moguća prilikom prijave u objekat, pa ukoliko imate potrebu da budete smešteni na niži sprat ili u zgradu sa liftom najbolje da to najavite prilikom rezervacije kako bi proverili da li je to moguće u traženom terminu.

Politika čistoće
Zadovoljstvo gostiju prilikom boravka u Maglian Campusu nam je jedan od vrhunskih prioriteta. Smatramo da je bazično važno da sobe u kojima ćete biti smešteni budu čiste, provetrene, posteljina i peškiri čisti i uredno namešteni. U tom smislu čišćenje podova soba vršimo paročistačima, a posteljina se pere u profesionalnoj perionici uz korišćenje sredstava koja su neutralna u odnosu na životnu sredinu. Vrlo retko koristimo hemiju u radu. Miris u prostorijama potiče ili od punog drveta ili od eteričnih ulja.
Posteljina se menja na svakih 7 dana, a peškiri na svaka 3 dana. Upotrebljene peškire koje ćete i dalje koristiti možete osušiti na električnom sušaču ili na tuš paravanu. Ukoliko želite da Vam dostavimo dodatne peškire obratite se recepciji. Ta usluga se naplaćuju po ceni 150 dinara po peškiru. Dnevni obilazak soba se vrši od 9 do 15h svaki dan. Sobarica ima zadatak da pregleda sobu, očisti sobu i kupatilo ukoliko je potrebno i iznese smeće. Pranja čaša, tanjira, kontrola mini bara i sl. nisu u uključeni u dnevni obilazak i dodatno se naplaćuju po Vašem zahtevu 1800 dinara po satu.
Čišćenje hodnika može biti izazov u kada je vlažno napolju pa Vas molimo da pre ulaska u zgradu detaljno obrišete obuću.

Korišćenje interneta
Svi gosti mogu besplatno da koriste WiFi internet u Maglian Campusu ograničene brzine. Ukoliko Vam je potrebna internet veza velike brzine molimo Vas da se obratite recepciji sa zahtevom kako bi proverili tehničke mogućnosti.

Room service
Usluga Room servica je povremeno dostupna po zahtevu i dodatno se naplaćuje po cenovniku.

Unošenje hrane i pića u Maglian Campus
Strogo je zabranjeno unošenje hrane i pića u prostor Maglian Campusa. Spremanje hrane u apartmanima i sobama je ograničeno iz razloga što u kičeneti nema uređaja za kuvanje. U ketler je dozvoljeno sipati samo čistu vodu. Ukoliko gost ima potrebu koja podrazumeva spremanje hrane obavezan je prilikom rezervacije to da naznači.

Bezbednost ličnih stvari gostiju
Dragocenosti, dokumente i slično gosti Campusa čuvaju samostalno. U slučaju nestanka tokom boravka Maglian Campusa ne snosi odgovornost, a gosti su dužni da prijave nestanak stvari najkasnije u roku od 24h nakon napuštanja objekta odnosno odmah na recepciji ukoliko gosti borave u Campusu.

Primedbe, reklamacije, povratne informacije
Vrlo je važno da nam odmah tokom boravka skrenete pažnju na bilo šta što Vam remeti bezbednost, mir ili udobnost. Otvoreni smo za sve vrste komentara i odmah ćemo se potruditi da ispravimo sve greške ukoliko je to moguće.
Sve naknadne primedbe su dobrodošle ali na žalost tako ćemo propustiti priliku da Vam trenutni boravak učinimo sjajnim.

Uređaji i nameštaj u smeštaju
Napon struje je 220V.
Sistem pametne kuće reguliše kontrolu pristupa i gašenje grejanja prilikom otvaranja balkonskih vrata.
Temperatura u prostorijama se reguliše preko termostata koji se nalaze u svakoj prostoriji. Dovoljno je da podesite odgovarajuću temperaturu na displeju i grejanje će se samo isključiti kada zadata temperatura bude dostignuta. Ukoliko otvorite vrata grejanje će se ugasiti. Nakon ponovnog zatvaranja vrata proverite da li je greajnje ponovo uključeno.
Sistem zaštite od požara funkcioniše na bazi senzora za dim koji su pozicionirani u svakoj prostoriji.
Nije dozvoljeno pušenje u prostorijama i ukoliko sobarica prilikom obilaska primeti kršenje ove odredbe biće Vam naplaćeno 24.000 dinara odnosno 60.000 dinara ukoliko se oglasi požarni alarm. Korišćenje elektronskih cigarate ja uslovno dozvoljeno uz najavu prilikom rezervacije.
Topla voda za tuširanje dolazi iz bojlera koji su u svakom apartmanu.
Kičeneta se sastoji od sudopere, ketlera i mini frižidera.
Fen za kosu je prisutan u svakom kupatilu.
Sef je dostupan u nekim sobama.

Ponašanje gostiju tokom boravka
Molimo Vas da poštujete udobnost i mir drugih gostiju smeštenih u Maglian Campusu pa da izbegavate pravljenje buke, glasne razgovere i telefoniranje u sobama, terasama, hodnicima, bašti i zajedničkim prostorijama. Ukoliko Vam je potreban prostor da obavite neki posao na miru, obratite se recepciji, možda postoji mogućnost da Vam pronađemo adekvatan prostor.
Zvučno zagađenje na koje smo u gradu navikli i koje ni ne primećujemo, na planini i u prirodi je vrlo neprijatno i trebamo povesti računa o tome.
Roditelji su odgovorni za ponašanje svoje dece i imaju obavezu da obezbede da deca ni na koji način ne remete mir drugih gostiju niti funkcionisanje operacija Maglian Campusa.

Dodatna oprema po zahtevu
Dodatna oprema za smeštajne jedinice dostupna je na blagovremeni zahtev gosta bez dodatnih troškova. Pod dodatnom opremom se podrazumevaju krevetac za bebe, podloga za prepovijanje beba, dodatni fen za kosu, električni rešo.

Cenovnici
Cenovnici su dostupni na web sajtu www.maglian.com

Plaćanje usluga
Istaknuta cena smeštajne jedinice odnosi se na korišćenje smeštajne jedinice od strane jedne ili dve osobe. Boravak dodatne osobe se naplaćuje u skladu sa odlukom o ceni doplate za dodatne osobe.
Sve cene su definisane u valuti RSD ili EUR i plaćanje se vrši isključivo u RSD. Kurs za obračun se određuje odlukom Direktora u skladu sa tržišnim uslovima. Plaćanje je moguće izvršiti gotovinski, platnim karticama i virmanski ukoliko ste sa zvaničnim predstavnikom Campusa sklopili ugovor o toj vrsti saradnje. Platne kartice kojima je moguće platiti su: Visa, Visa Electron, Maestro, Master i Dina.
Za decu do tri godine koja borave u sobi sa dve odrasle osobe ne naplaćujemo doplatu. Za decu od 3 do 12 godina koja borave sa dve odrasle osobe u sobi doplata je 25€ dnevno. Za decu od 12 do 15 godina koja borave sa dve odrasle osobe u sobi doplata je 35€ dnevno.

Rezervacije
Rezervacije u Maglian Campusu je moguće napraviti lično na recepciji, telefonski, putem, slanjem upita na zvaničnu mejl adresu Campusa kao i putem agencije sa kojom Maglian Campus u datom trenutku sarađuje.
Za potvrdu rezervacije smeštaja za grupe neophodna je uplata avansa u minimalnom iznosu od 30% ukupne cene aranžmana četiri nedelje pre datuma dolaska.
Ukoliko Campus nije u mogućnosti da pruži smeštaj garantovanoj rezervaciji dužan je da po istoj ceni da obezbedi smeštaj u objektu iste ili više kategorizacije. 
Sve rezervacije obavljene na neki od prethodno navedenih načina su validne i podležu politici otkazivanja rezervacije osim ako nije drugačije, pisanim putem, dogovoreno sa predstavnikom Campusa.

Opšti uslovi boravka kućnih ljubimaca u Campusu
Boravak kućnih ljubimaca je dozvoljen samo u određenim smeštajnim jedinicima uz prethodnu najavu i doplatu za dodatno čišćenje u iznosu od 3000 dinara. Dovođenje kućnog ljubimca u Campus podrazumeva da je vlasnik upoznat i saglasan sa opštim uslovima boravka kućnih ljubimaca u Maglian Campusu.
Kućni ljubimac mora biti u korpi/kavezu ili na povocu za vreme kretanja kroz prostorije Campusa;
Kućnim ljubimcima nije dozvoljen pristup u zatvorenim prostorijama Campusa gde se poslužuje hrana, Zen centru i Private spa centru ni u igraonici za decu.
Sobe gostiju sa kućnim ljubimcima biće čišćene svakodnevno ukoliko ljubimac nije u sobi, ukoliko je pas u sobi sa vlasnikom ili ako je kućni ljubimac ostavljen u korpi / kavezu; u suprotnom, zbog bezbednosti osoblja i izbegavanja rizika da ljubimac pobegne ako vrata budu otvorena, soba neće biti očišćena;
Ukoliko kućni ljubimac napravi bilo kakvu štetu, vlasnik je u obavezi da je u potpunosti nadoknadi;
Ukoliko osoblje Campusa zaključi da je kućni ljubimac bučan ili agresivan i ugrožava boravak ostalih gostiju, Campus ima pravo da zatraži od vlasnika da kućni ljubimac napusti smeštaj;
Maglian Campus nema odgovornost ukoliko kućni ljubimac na bilo koji način povredi ili ošteti ostale goste Campusa – u samom Campusu i/ili na destinaciji Divčibara, vlasnik ljubimca je samostalno odgovoran i dužan da nadoknadi štetu;
Vlasnik je u obavezi da samostalno obezbedi hranu za svog kućnog ljubimca;
U sobi može boraviti samo jedan ljubimac do 10 kilograma;
Ženke u teranju ne možemo da primimo u objekat.
Vrsta ljubimaca je ograničena na domaće životinje, na primer pse i mačke, a za ostale životinje je potrebno poslati poseban upit;
Ukoliko je kućni ljubimac ostavljen samostalno u sobi, obavezno je staviti zakačku na ulazna vrata da je soba pet friendly;
Gosti su dužni da čiste za svojim ljubimcem, unutar i izvan Campusa. 

Naknada štete u slučaju nedolaska gosta - no show
U slučaju nedolaska gosta u rezervisanu sobu/sobe, Maglian Campus zadržava pravo naplate na ime naknade štete punu cenu rezervisane usluge.

Naknada štete u slučaju otkazivanja rezervacije
Otkazivanje rezervacija bez naplate štete za pojedinačne goste moguće je 7 dana pre trenutka kada gost može da počne da koristi usluge smeštaja u Campusu odnosno 60 dana za grupe. Za rezervacije otkazane u kraćem roku Campus zadržava pravo naplate na ime naknade štete i to od 30% do pune cene rezervisane usluge u zavisnosti od sezone;

Naknada štete u slučaju skraćenja boravka
U slučaju skraćenja boravka u Maglian Campusu sa ili bez najave, Maglian Campus zadržava pravo naplate na ime naknade štete u iznosu od pune cene.

Naknada štete u ostalim slučajevima
Davalac usluga ima pravo da udalji osobe sumnjivog i neprihvatljivog ponašanja iz prostorija Campusa.
Ukoliko se proceni da će se zbog ponašanja i/ili preduzetih aktivnosti od strane gostiju (pojedinaca ili grupe) ugroziti nesmetani rad Campusa u celini, bezbednost ostalih gostiju i Campusa kao objekta i zaposlenih ili imidža davaoca usluge, davalac usluga zadržava pravo da gosta ili grupu udalji iz Campusa i u tom slučaju korisnici usluga, odnosno gosti nemaju pravo na naknadu štete od davaoca usluga.
U slučaju konstantovanja štete načinjene od strane gosta Campusa, Campus ima pravo naplate štete na osnovu konstatovanog zapisnika o nastalom oštećenju.

Svi gosti Maglian Campusa rezrvacijom smeštaja prihvataju da će poštovati Opšte uslove korišćenja. Maglian Campus zadržava pravo izmena i dopuna uslova bez posebnog obaveštenja posetioca.