Deca zaita uživaju u našim planinarskim turama. Malo motivacije, dobro društvo i priroda u svom najboljem izdanju čine neverovatnu transformaciju. Obezbedite svojoj deci priliku da se sretnu sa prirodom. Upoznajte stazu - Maglian - Ljuti Krš - Stražara - Maglian

25.02.2024.
Lagana staza za početnike u blizini Magliana. Računajte na sigurna 2 časa pešačenja, sa decom verovatno više od 3. Može se skratiti nakon osvajanja Ljutog Krša (izlazite pravo prema hotelu Crni Vrh) i u tom slučaju trajaće upola kraće.

Dužina staze 5,3km
Najviša tačka 1062 mnv Stražara 
Najniža tačka 949 mnv Vidikovac Ljuti Krš
Ukupno uspona/silaska 162m

Plan rute:
Od Magliana se kreće prema Vili Bob i skreće se levo u ulicu Breza.
Na kraju ulice posle poslednje kuće, vrlo neupadljivo staza se odvaja desno u potok. Pažljivo preko mostića i uz malu prepreku penjemo se  uz brdo i posle oko 400m dolazimo na stazu koja vodi ka istoku u pravcu vidikovca Ljuti Krš. Staza nas vodi blago nizbrdo i u jednom momentu izlazimo iz šume na greben sa koga se pruža panorama ka jugu, zapadu i severu. 
Na grebenu budite vrlo pažljivi, decu držite za ruke.
Nakon kratke pauze za uživanje u pogledu i slikanje vraćamo se istom stazom do čistine sa koje se staza za Stražaru. Penjemo se uzbrdo do najviše tačke rute i lagano se vraćamo prema Maglianu. 

Track možete pratiti preko aplikacije www.mapy.cz. Prilikom skidanja aplikacije obavezno preuzmite kartu Srbije za korišćenje u Offline modu, s obzirom na to da u jednom delu staze nema internet signala.